Teos: Juan Arroyo Salom, Talvi

Suomen ankara luonto inspiroi Juan Arroyo Salomia maalaamaan taulun nimeltä Talvi. ”Runo kuvaa pitkän talven sietämätöntä kylmyyttä ja kosteutta, jotka tekevät elämästä äärimmäisen vaikeaa. Talvisissa olosuhteissa Lemminkäisen seikkailut Hiiden hirven ajossa ja kaikki siihen liittyvät vaikeudet pahenevat entisestään. Teoksessa näkyy jäätynyt järvi metsän takana ja etualan puut näyttäytyvät muita tärkeämpinä ikään kuin haluten olla pääosassa mielettömän Lemminkäisen tapaan. Teoksen sommittelua hallitsee vertikaalisuus, joka kuvastaa nuoren Lemminkäisen kamppailua ja levottomuutta hänen tavoitellessaan päämääriään. Tämä ikään kuin pyrkii rikkomaan horisontaalisuutta, joka taas symbolisoi Lemminkäisen vastoinkäymisiä”, taiteilija kuvailee.

Juan Arroyo Salom: Talvi. Öljy kankaalle. 100 x 100 cm. 2010.
Juan Arroyo Salom: Talvi. Öljy kankaalle. 100 x 100 cm. 2010.