Teos: Fernando Machado Baldasano, Noidat I

Kalevala-teoksia suunnitellessaan Fernando Machado Baldasanoa puhuttelivat aivan erityisesti kantele ja sen rakentamiselle annettu merkitys. ”Olen havainnut, että tällä runojen elementillä ja sillä visiolla, joka minulla on tämän päivän kuvataiteesta, on tietty vastaavuussuhde. Tämä levottomuus mielessäni huomioni kiinnittyi suomenkielisten runojen tekstiin. Sen merkkien ilmaisema omalaatuinen koherenssi vaikuttaa minusta – käsittämättömyydestään huolimatta – erittäin viehättävältä ja mielikuvia herättävältä. Tämä hyrinä sisälläni olen käynyt vuoropuhelua näiden merkkien kanssa graafisen ilmaisuni ja riipustelujeni kautta, etsien omaa sampoani, jonka avulla kohdata oma Pohjolani”, taiteilija kertoo.

Fernando Machado Baldasano: Noidat I. Akryyli kankaalle ja valokuvapaperille. 114 x 162 cm. 2010.
Fernando Machado Baldasano: Noidat I. Akryyli kankaalle ja valokuvapaperille. 114 x 162 cm. 2010.