Teos: Javier Seco Goñi, Alku II

Javier Seco Goñin teosten aiheena on maailmansynty. ”Kalevalan myyttien, legendojen ja perimätiedon voima tuottaa mielikuvia on niin valtava, että sen kahden ensimmäisen runon kääntäminen kuvataiteen kielelle on jännittävä haaste kenelle tahansa taiteilijalle”, hän kertoo.

Taiteilijan teokset Alku I ja Alku II ovat itsenäiset teokset, jotka toimivat myös diptyykkinä. ”Tauluja yhdistävän värimaailman ja rakenteen ansiosta niitä voi tarkastella yhtenä kokonaisuutena. Tarinan ja sen tapahtumien kuvailevat ja selkeästi kertovat elementit on korvattu avarammalla, vähemmän kerronnan sarjallisuutta korostavalla juonella”, taiteilija kertoo.

Javier Seco Goñi: Alku II. Sekatekniikka vanerille. 100 x 100 cm. 2010.
Javier Seco Goñi: Alku II. Sekatekniikka vanerille. 100 x 100 cm. 2010.