Teos: Lola Nieto Vera, Kultainen nainen

Lola Nieto Veran teosten aiheina ovat sampo ja kultaneito. ”Minulle sampo on jotain, joka itää uutta, jotain joka on olemassa mutta jota ei voi koskea. Se luo tyhjästä arvokkaita esineitä, ja kansat sotivat keskenään tämän käsittämättömän, palvotun epäjumalan omistuksesta”, taiteilija kertoo.

Kultainen nainen -nimisessä teoksessa on kullasta tehty nainen, jonka Ilmarinen tekee menetettyään vaimonsa. Tämän veistoksen avulla hän yrittää lievittää tuntemaansa tuskaa, mutta kokee lopulta voimakasta turhautumista, sillä veistoksella ei ole henkeä eikä kieltä. Veistos on täydellinen mutta kylmä, ja katsoo voimattomana, kuinka luonnon voima heijastuu heikosti ikkunan läpi”, Lola Nieto Vera kuvailee.

Lola Nieto Vera: Kultainen nainen. Sekatekniikka vinyylille. 100 x 100 cm. 2010.
Lola Nieto Vera: Kultainen nainen. Sekatekniikka vinyylille. 100 x 100 cm. 2010.