Teos: Lola Nieto Vera, Sampo

Lola Nieto Veran teosten aiheina ovat sampo ja kultaneito. ”Minulle sampo on jotain, joka itää uutta, jotain joka on olemassa mutta jota ei voi koskea. Se luo tyhjästä arvokkaita esineitä, ja kansat sotivat keskenään tämän käsittämättömän, palvotun epäjumalan omistuksesta”, taiteilija kertoo.

Sampo-teoksessa kultainen virta laskee viemäriin. Emme tiedä, mistä se tulee emmekä minne se johtaa. Nestemäinen kulta virtaa muodostaen yksinkertaisia, orgaanisia muotoja, jotka aineellistavat epämääräisiä, selittämättömiä tarinoita. Tiedämme, että seppä Ilmarinen on lähellä, raaka-aine esineiden muokkaamiseen virtaa sammon käsiteltäväksi. Aarre on lähellä”, Lola Nieto Vera kuvailee.

Lola Nieto Vera: Sampo. Sekatekniikka vinyylille. 100 x 100 cm. 2010.
Lola Nieto Vera: Sampo. Sekatekniikka vinyylille. 100 x 100 cm. 2010.