Teos: Manuel Vélez Cea, Tukimuurit

Manuel Vélez Cean teosten lähtökohtana on Kalevalan viimeinen runo, jossa Marjatta tulee raskaaksi puolukasta ja synnyttää poikalapsen, joka ristitään Karjalan kuninkaaksi. ”Näiden säkeiden lukeminen auttaa ymmärtämään kertomusta ja rinnastamaan sen Jeesuksen syntymään kristinuskossa. Käsillä on uuden uskonnon synty, uusi ilmaisutapa, jota julistaa ja puolustaa nuoruuden puhtaus ruumiillistuneena puhdashenkiseen lapseen. Tähän kontekstiin niveltyy teokseni luomisprosessi”, taiteilija kertoo.

Tukimuurit-teoksessa asettuvat tasapainoon ääriajatuksissa syntyneet vellovat voimat, jotka tukimuurien kaltaiseen lineaariseen järjestykseen törmätessään muodostavat eheän ajattelun tilan. Siinä miehet ja naiset löytävät rauhan sataman, jossa voivat toteuttaa ajatuksiaan kokemuksilleen uskollisina”, Manuel Vélez Cea kuvailee.

Manuel Vélez Cea: Tukimuurit. Sekatekniikka vanerille. 100 x 100 cm. 2010.
Manuel Vélez Cea: Tukimuurit. Sekatekniikka vanerille. 100 x 100 cm. 2010.