Teos: Nanna Susi, Niin kuin mies on

Nanna Suden teokset pohjautuvat Kalevalan häärunoihin eli runoihin 20–25.

Niin kuin mies on käsittelee mieheen kohdistuvia vaateita ja odotuksia. Kalevalassa miehen oli täytettävä tehtävänsä, oltava oman vaativan mittapuunsa kokoinen. Tämän ehdottomuutta ja suvaitsemattomuutta kuvastavan käsityksen rinnalle halusin luoda toisenlaisen nykypäivän miehen. Käytin hyväkseni tatuointimaisia symboleja, sydäntä ja käärmettä. Ilmarinen on siinä hieman naisellinen ja hänen käsissään on tulipesän rippeitä viittaamassa sammon takomiseen”, Nanna Susi kuvailee.

Nanna Susi: Niin kuin mies on. Öljy kankaalle. 200 x 180 cm. 2008. © Kuvasto 2015.
Nanna Susi: Niin kuin mies on. Öljy kankaalle. 200 x 180 cm. 2008. Kuva: Kansallisgalleria/ Hannu Pakarinen. © Kuvasto 2015.