Teos: Olli Kortekangas, Triptyykki seitsemälle

Olli Kortekankaan sävellys Triptyykki seitsemälle: Uhma, Harha, Tahto (2008) pohjautuu Kalevalan runoihin 6–10.

”Keskusteluni työparini Kuutti Lavosen kanssa olivat uskoakseni se ratkaiseva katalyytti, joka ohjasi musiikkini oikealle uralleen. Aiheenamme olivat Kalevalan runot 6–10. Teokseni kolme osaa saivat työnimet ”Uhma”, ”Harha” ja ”Tahto”. Nämä epiteetit nousivat muita vahvemmin esiin runoista puhuessamme. Ne voivat viitata tarinan tapahtumiin – Joukahaisen ja Väinämöisen keskinäiseen uhoon, meren aalloilla ajelehtimiseen, sammon taontaan – mutta myös tunnetiloihin, haluihin, taikoihin: eroottiseen kaipuuseen ja kangastukseen, haavan parantamiseen”, Kortekangas kertoo.

Kokoonpano: klarinetti/ bassoklarinetti, käyrätorvi, pasuuna, piano, harppu, kaksi selloa.
Esittäjä: Avanti!, kapellimestari Jan Söderblom.

Kuuntele näytteet Kortekankaan sävellyksestä:

1. Uhma

2. Harha

3. Tahto


Osta kappaleet tai Taiteilijoiden Kalevala -albumi iTunes-kaupasta >