• Tatiana Echeverri Fernandez: Kinds of Memory And Memory Itself 2017
  • Tatiana Echeverri Fernandez: Sonic Fossiles (2015)

Omin sanoin: Tatiana Echeverri Fernandez

”Kun meren aallot muuntuvat ääniaalloiksi, ne kantavat evoluution syvää ohjelmointia / elävien olentojen alkuperää, materiaalisuutta ja universaaleja lainalaisuuksia kaikkiin suuntiin.”

 

Kalevalassa tietäjä Väinämöinen valmistaa ensimmäisen kanteleen jättiläishauen leukaluusta. Kun hän soittaa kanneltaan, kaikki metsän eläimet tulevat kuuntelemaan; ihmiset laskevat työnsä ja liikuttuvat äänestä.

Pronssi on aine, jota käytetään plastisena, veistoksellisena aineena kuvaamaan jäykkiä kulttuurisen juhlan hetkiä. Näin pronssinen kanteleenkieli on kuin Mooseksen kultainen vasikka: se on tarkoitettu pysyväksi ja ikuiseksi, mutta koostuu hyvin järjestäytyneistä molekyyleistä, jotka voidaan sulatettuina saattaa uusiin muotoihin.