Teos: Sonic Fossiles (2015)

Tatiana Echeverri Fernandez:

Sonic Fossiles on tehty viemällä alumiinilevyjä ja pieniä esineitä yhtaikaa suuren teollisuusprässin läpi. Esineissä on esimerkiksi kello ja koruja, jotka sekä viittaavat urbaaniin elämään että sisältävät henkilökohtaisia elementtejä. Työni taustalla on ajatus siitä, että alumiinilevyihin painettujen esineiden jäljet kääntyvät muutokseksi materiaalissa. Olin lukenut, että erityisellä ultraäänilaitteella voidaan kaukaakin havaita muutoksia materiaaleissa ja että sitä voidaan käyttää esimerkiksi lentokoneteknologiassa, kun täytyy paikantaa virheellisiä valmistusaineita. Pidin sitä kiehtovana.

Tämä työ ei ole kuultava, mutta sisältää silti äänen. Se tavallaan kuvastaa ideaa siitä, miten ääni on kaikkialla myös metaforisesti. Kalevalan kontekstissa teos voidaan nähdä kanteleen äänenä, jonka ympäröivät esineet ovat tallentaneet. Ääni on myös rajatonta: ääniaallot eivät pysähdy esteisiin. Samaan aikaan ääni ja kaikki kulttuurinen toisaalta ovat osa muutoksen prosessia.”

 

 


Tatiana Echeverri Fernandez: Sonic Fossiles (2015)