Taiteilija: Shiriagari Kotobuki

しりあがり寿

Shiriagari Kotobuku on syntynyt vuonna 1958 Shizuoka Cityssä, Shizuoka Prefektuurissa. Kotobuku opiskeli graafista suunnittelua Tama Art Universityssä, ja valmistuttuaan sieltä 1981 hän työskenteli pakkausten suunnittelijana ja mainostoimistossa Kirin Brewery Company Ltd.:ssä.

Shiriagari Kotobuku saavutti mainetta uudenlaisena manga-taiteilijana, jonka huumori keskittyy parodiaan. Vuonna 1994 hän siirtyi freelanceriksi ja on sittemmin julkaissut fantasiaa ja kirjallisia töitä, joihin kuuluvat mm. neljän ruudun satiiri-strippi sanomalehdessä, täysimittaisia sarjakuvakirjoja ja underground-sarjakuvaa.

Kotobuku jatkaa eri genrejen parissa ja laajentaa alueitaan taiteen alalla. Kotobukun viimeaikaisiin näyttelyihin kuuluvat mm. “SHIRIAGARI KOTOBUKI NO GENDAI BIJUTSU ’KAI.TEN.TEN’ Turn turn turn more!”, Nerima Art Museum, Kariya City Art Museum, Itami City Museum of Art (2016–2017), “Yurutopia – Bokutachi wa Sekai wo Bo~to Miteiru (Yurutopia–We are looking dazed at the world)”, Yokohama Civic Art Gallery Azamino (2012), ja “Oyaji no Sekai”, Hiroshima City Museum of Contemporary Art (2007).

 Shiriagari Kotobuki