• Lương Xuân Đoàn: Man
  • Lương Xuân Đoàn: Aino

Taiteilija: Lương Xuân Đoàn

Lương Xuân Đoàn on syntynyt Hanoissa vuonna 1952. Hän on kansallisuudeltaan viet. Hän on valmistunut Vietnamin Taideyliopistosta.

”Vietnamin ja Suomen kulttuuriset yhtäläisyydet ovat syntyneet toisistaan riippumatta ja ilman välitöntä kosketusta vuosisatojen ajan. Molempien kansojen jälkeläiset ovat siirtäneet perinnettä eteenpäin. Olen onnekas jälkeläinen, jonka kohtalo salli kohdata viime vuosisadan lopulla Kalevalan ja nyt 21. vuosisadan toisella vuosikymmenellä Monin ja Manin lapset. Olen saanut jatkaa matkaani molempien eeposten parissa. Vietnamin Monin ja Manin lapset ja Suomen Kalevala sisältävät kahden kansan rikkaita perinteitä ja ovat siten rajoittamattomia inspiraation lähteitä”, taiteilija kertoo.

Lương Xuân Đoàn
Lương Xuân Đoàn