Teos: Pekka Jalkanen, Taivaallisen härän tappo

Pekka Jalkasen sävellys Taivaallisen härän tappo (2008) pohjautuu Kalevalan runoihin 20–25.

”Taiteilijoiden Kalevala -projektiin syntyneen kamarimusiikkiteokseni pohjana on muuan inkeriläinen hääsävelmä. Ratkaisevat dramaturgiset impulssit tulivat taiteilijaparini Nanna Suden maalauksista. Kuoleva härkä, morsiamen kyyneleet, sydän ja sydänäänet, sulhasta piinaava velvollisuuksien ja vaateiden käärmepelto sekä toivoa antava kuultavasiipinen perhonen saivat siinä myös soivan asunsa”, Jalkanen kertoo.

Kokoonpano: huilu, 15-kielinen kantele, iso rumpu ja toaca, jousikvintetti.
Esittäjä: Avanti!, kapellimestari Jan Söderblom ja Eija Kankaanranta (15-kielinen kantele).

Kuuntele näyte Jalkasen sävellyksestä:


Osta Taiteilijoiden Kalevala -albumi iTunes-kaupasta >