Teos: Bethânia Barbosa Bezerra de Souza, Huoli

Bethânia Barbosa Bezerra de Souzan teoksen Huoli pohjana on Kalevalan neljäs runo. ”Tunsin tarvetta kuvata sitä surun ja murheen tunnetta, joka valtasi runon kaksi naista: Ainon, koska hän ei halunnut joutua naimisiin huomattavasti itseään vanhemman miehen kanssa, ja hänen äitinsä, koska tämä oli rohkaissut tytärtään naimisiin, mikä sitten johti Ainon hukkumiseen ja kuolemaan. Ajattelin, että teoksen täytyisi olla jatkoa edelliselle – niin kuin runojen tapahtumatkin ovat. Niinpä valitsin teoksen keskelle sydämen kuvaamaan syvää surua ja sydämen ympärille vyyhden, joka puristamalla tukahduttaa sen. Violetti taustaväri kuvaa kummankin naisen kokemaa syvää tuskaa”, taiteilija kertoo.

Bethânia Barbosa Bezerra de Souza: Huoli. Sekatekniikka paperille Somerset Satin 300 g. 80 x 70 cm. 2010.
Bethânia Barbosa Bezerra de Souza: Huoli. Sekatekniikka paperille Somerset Satin 300 g. 80 x 70 cm. 2010.