Teos: Luis Alfredo López López, Elementit

Luis Alfredo López Lópezin teosten pohjana ovat Kalevalan runot 47–49. ”On kiehtovaa, miten selittämätön ja taianomainen sekoittuvat näissä myyteissä käytännölliseen ja aineelliseen. Ilmarinen takoo uuden auringon ja uuden kuun kullasta ja hopeasta ja ripustaa ne puihin – ikään kuin kyse olisi näyttämön somistamisesta – vain huomatakseen, ettei niistä tule valoa. Väinämöinen ja Ilmarinen tekevät erilaisia verkkoja ja kehittelevät kalastusmenetelmiä pyydystääkseen vihdoin kalan, joka kätkee sisuksiinsa jumalten maagisen tulen. Olen pyrkinyt kuvaamaan tätä samanaikaisesti todellista ja sadunomaista ilmapiiriä fotomontaasin avulla – aiemmin analogisten järjestelmien ja nyttemmin digitaalisen tekniikan avulla”, taiteilija kertoo.

Luis Alfredo López López: Elementit. Fotomontaasi. 75 x 75 cm. 2010.
Luis Alfredo López López: Elementit. Fotomontaasi. 75 x 75 cm. 2010.