Taiteilijoiden Kalevala Venäjällä -näyttely siirtyy Valko-Venäjälle

Taiteilijoiden Kalevala Venäjällä -näyttely siirtyy syyskuussa Valko-Venäjälle. Näyttely nähdään Minskissä ja Homelissa. Kalevalaseuran ja Suomen Pietarin instituutin hankkeen näyttely esittelee seitsemän venäläisen taiteilijan tulkintoja Kalevalasta. Näyttelyiden järjestäjänä Valko-Venäjällä on Suomen Liettuan suurlähetystö ja Suomen yhteystoimisto Minskissä.

Venäläisten taiteilijoiden teokset nähdään ensin Minskissä Yanka Kupala Museumissa (Yanka Kupala street 4) 1.–15.9. Tämän jälkeen näyttely on esillä Homelissa Vashchanka Art Galleryssa (Karpovicha street, 4) 24.9.–22.10. Yanka Kupala Museum on avoinna ma–ke ja pe klo 9.45–17.30 ja to klo 9.45–20.30. Vashchanka Art Gallery on avoinna joka päivä klo 10–19.

Näyttelyhanke Taiteilijoiden Kalevala Venäjällä käynnistyi vuonna 2013. Vuonna 2014 näyttely nähtiin Venäjällä Pietarissa, Viipurissa ja Petroskoissa. Vuonna 2015 se oli esillä Suomessa Kuhmossa, Helsingissä ja Kotkassa. Hankkeessa on mukana seitsemän taiteilijaa: Igor Baranov, Natalia Egorova, Antonina Jufa, Aleksandr Novoselov, Sergei Terentjev, Tatjana Tšursinova ja Irina Zatulovskaja.

poster belarus