Taiteilijoiden Kalevala Venäjällä oli menestys

Kalevalaseuran ja Suomen Pietarin instituutin Taiteilijoiden Kalevala Venäjällä -näyttelyhanke oli menestys. Venäläisten taiteilijoiden näyttely nähtiin vuonna 2014 Venäjällä, vuonna 2015 Suomessa ja vielä syksyllä 2015 ja alkuvuodesta 2016 Valko-Venäjällä.

Näyttelyiden järjestäjänä Valko-Venäjällä oli Suomen Liettuan suurlähetystö ja Suomen yhteystoimisto Minskissä. Näyttely järjestettiin kolmessa paikassa: Minskissä Yanka Kupala Museumissa, Homelissa Vashchanka Art Galleryssa ja uudelleen Minskissä Kansalliskirjaston galleriassa, jossa näyttelyn avajaispäivänä vietettiin Kalevalan valkovenäjänkielisen käännöksen julkistustilaisuutta.

Hanke esitteli seitsemän venäläisen taiteilijan tulkintoja Kalevalasta: Igor Baranov, Natalia Egorova, Antonina Jufa, Aleksandr Novoselov, Sergei Terentjev, Tatjana Tšursinova ja Irina Zatulovskaja.