Taiteilija: Igor Baranov

Taidemaalari, graafikko ja Venäjän taiteilijaliiton jäsen Igor Baranov on syntynyt vuonna 1983 Pietarissa. Hän valmistui vuonna 2007 Pietarin taideakatemian graafisen taiteen laitokselta. Baranov teki lopputyönsä Imatran taidekoulun graafisessa työpajassa. Lopputyö, 16-osainen sarja käsinväritettyjä Kalevala-aiheisia etsauksia, otettiin heti Venäjän taideakatemian museon pysyvään kokoelmaan. Etsausten lisäksi hän on myöhemmin täydentänyt teossarjaa muotokuvamaalauksilla eepoksen päähenkilöistä. Sarja on ollut useasti esillä eri gallerioissa Venäjällä ja Suomessa, muun muassa taidekeskus Salmelassa Mäntyharjulla ja Juminkeossa Kuhmossa.

Sarjaan kuuluu myös triptyykki, jossa on kuvattu Ilmarinen valmistamassa sampoa, Väinämöinen soittamassa kannelta sekä taistelu sammosta. Taiteilijan mukaan näissä tapahtumissa kuvastuu hyvin teoksen henki ja hahmojen luonteet. Väinämöisen hän näkee kanteleen luojana, Ilmarisen sammon luojana ja Louhen voimana, joka haluaa ahneesti jotakin vain itselleen.

Igor Baranov
Igor Baranov