Taiteilija: Natalia Jegorova

Natalia Jegorova syntyi vuonna 1985 Petroskoissa ja on opiskellut graafista suunnittelua Kansainvälisessä slaavilaisessa instituutissa. Hän on esitellyt teoksiaan kolmessa omassa näyttelyssä sekä useissa nykytaiteen yhteisnäyttelyissä muiden taiteilijoiden kanssa.

Hänen teoksensa käsittelee Kalevalan ensimmäistä runoa, jossa Ilmatar luo maailman. Kalevalan maailma on hyvin häilyväinen, se väreilee todellisuuden ja mielikuvituksen välimaastossa. Eepoksella on maantieteellinen sidos, mutta myös myyttinen ulottuvuus. Ihmiset, jotka nykyään asuvat Kalevalan syntyalueella, elävät ikään kuin todellisuuden ja myytin välissä. Myyttiset elementit katoavat globalisaation myötä, mutta toisaalta suullisen perinteen avulla ne muokkaavat todellisuutta tällä alueella – sanoista tulee toimintaa. Tämä kulttuuri on kuitenkin jatkuvassa muutoksessa, kuin ääriviivaton hahmo, koska se on olemassa vain suullisessa muodossa.

”Työssäni veden pinnalle heijastuu dynaaminen hahmo valkoisessa hunnussa, joka kuin nuotta osuessaan veden pintaan ei löydä sijaansa, vaan asettuu oikullisesti kieppuen. Hetken näyttää siltä, että näemme teoksessa raskaana olevan Ilmattaren hahmon, joka riippuu hetkessä, uneen vajonneena ajankierron tulvassa.”

Natalia Jegorova
Natalia Jegorova