Taiteilija: Aleksandr Novoselov

Aleksandr Novoselov on taidemaalari, Venäjän taiteilijaliiton jäsen ja Pietarin taideakatemian opettaja. Hän syntyi vuonna 1980 Pietarissa. Novoselov valmistui Pietarin taideakatemiasta professori A. A. Mylnikovin ohjauksessa vuonna 2007 erinomaisin arvosanoin, ja hänen lopputyönsä on esillä taideakatemian museossa.

Valmistumisensa jälkeen Novoselov kutsuttiin taidekeskus Salmelaan Mäntyharjulle. Siellä hän teki useita maalauksia ja graafisia teoksia Kalevalan inspiroimana. Vuodesta 2008 lähtien hän on pitänyt taidekursseja Pietarin taideakatemian alaisessa Repin-instituutissa Kotkassa sekä Tukholman realistisen taiteen akatemiassa. Novoselovin töitä on ollut esillä taidegallerioissa Helsingissä, Tukholmassa, Kotkassa ja Porvoossa.

”Projektia varten tekemissäni töissä halusin ensisijaisesti välittää tunteen ihmisen ja luonnon katkeamattomasta suhteesta, joka näkyy läpi koko eepoksen. Käsitykset hyvästä ja pahasta, luomisesta ja tuhoutumisesta, elämästä ja kuolemasta sekä onnesta ja epäonnesta esitetään Kalevalassa hyvin elävästi ja värikkäästi, paikoittain alkukantaisella tavalla, mikä ilmentää ideaa ihmisten yhteydestä siihen maahan, jolla he elävät. Taiteilijana minusta oli myös kiinnostavaa uppoutua suomalaisen etnografian opiskeluun, sekä tapoihin ja perinteisiin.”

Aleksandr Novoselov
Aleksandr Novoselov