Taiteilija: Jules Amarvi

Jules Amarvi on syntynyt vuonna 1973 Togon pääkaupungissa Loméssa, jossa hän asuu edelleen. Jules on itseoppinut taiteilija. Hän tekee sitä, mitä itse haluaa, eikä ole ikinä opiskellut taidetta tai taidesuuntauksia. Peruskoulun jälkeen hän opetteli maalaamaan mainoksia erään togolaisen taiteilijan oppipoikana. Kolmen vuoden oppimisjakson jälkeen, vuonna 2002, Jules aloitti täyspäiväisen taidemaalarin uransa. Nykyään kaikki, mitä hän tekee liittyy jollain tavalla taiteeseen. Jules on erittäin ylpeä saavutuksistaan, sillä hänen teoksensa ovat olleet mukana monessa eri taidenäyttelyssä.

Julesin teos kertoo hetkestä, jolloin maailma syntyi. Ilmatar on hänen teoksessaan vahvasti läsnä. Hänen mielestään luomistarina oli Kalevalassa erittäin keskeinen, joten sen tuli olla myös hänen teoksensa kantava teema.

Julesin mukaan Le Kalevala -hanke oli erittäin hyvin järjestetty ja hän kiittelee kovasti suomalaisten järjestelmällisyyttä. Projektin myötä Jules tutustui uusiin taiteilijoihin kuin myös hänelle ennestään tuntemattomaan Suomeen sekä Kalevalaan.

Jules Amarvi. Kuva: Emmi Holm.
Jules Amarvi. Kuva: Emmi Holm.