Taiteilija: Hideki Iinuma

飯沼 英樹

Hideki Iinuma syntyi vuonna 1975 Naganon prefektuurissa. Valmistuttuaan Aichin Taideyliopistosta taiteen maisteriksi (M.F.A.) 2002 Iinuma aloitti opinnot Nantesin taidekoulussa. Hän asui ja työskenteli eri puolilla Eurooppaa vuoteen 2006.

Muotilehtien kauniiden naisten inspiroimana Iinuma veistää naisten eleganssia ja voimaa puupölkyistä. Hänen veistostensa pinnoissa näkyy puun karhea tekstuuri, mutta ne tuovat realistisesti esiin meidän aikamme naisen keskellä kulutusyhteiskuntaa.

Taiteilijoiden Kalevala -hankkeeseen liittyviin näyttelyihin Hideki Iinuma tuo töitään, jotka koskevat seitsemää Kalevalan naista ja eloisasti kuvattuja eläimiä hänen omasta, ainutlaatuisesta näkökulmastaan. Iinuman tavoitteena on toimittaa kansalliseeposta nykyajan näkökulmasta ilmentämällä Kalevalan naisia nykyajan kuvanveistäjänä, reflektoiden sekä oman aikamme yhteiskuntaa, jossa naiset kasvattavat toimintakenttiään että historiallista, mieskeskeistä kerrontaa.

Hideki Iinuman viimeaikaisia näyttelyjä ovat muiden muassa Amazon Nile Taklamakan, SNOW Contemporary (2017), Fighting the Goddesses, Matsumoto City Museum of Art (2016), Cadence Circus Decadence, H. P. France Window Gallery (2013), ja TOKYO PARIS ROTTERDAM, Museum Tongerlohuys, Alankomaat (2011).


 

Hideki Iinuma. Kuva: Yu Miyakoshi
Hideki Iinuma. Kuva: Yu Miyakoshi