Taiteilija: Yusuke Asai

淺井 裕介

Ysuke Asai on syntynyt vuonna 1981 Tokiossa. Samansuuntaisesti kuin studiotyössään Asailla on ollut näytteillä myös piirroksia paikallisista erityisyyksistä. Näihin kuuluvat muun muassa Masking Plant, jossa hän piirtää kasveja maalarinteipille; Mud Painting, jossa Asai maalaa asuinpaikoistaan keräämällään maa-aineksella ja vedellä eläimiä ja kasveja. The white line which becomes the plants -työt ovat asfalttiteiden merkinnöissä käytetystä materiaalista leikattuja kasvi- ja eläinhahmoja, jotka on käsitelty polttopuhaltamalla.

Taiteilijoiden Kalevala -hankkeeseen kuuluviin näyttelyihin Asai tuo  töitään, jotka ammentavat Kalevala-kirjallisuudesta.

Yusuke Asain viimeaikaisia näyttelyitä ovat muiden muassa ASAI Yusuke: Seeds of Imagination, Journey of Soil, The Hakone Open-Air Museum (2015-2016), All Living Things, Vangi Sculpture Garden Museum (2016), Setouchi Triennale (2013–2016), Echigo-Tsumari Art Triennale 2015 (2015) sekä yamatane, Rice Gallery, Houston, USA (2014).Yusuke Asai maalaa teostaan Keravan taidemuseo Sinkkaan 26.1.2018. Kuva: Petja Kauppi.