• C_Mathilde ter Heijne_Lament.10
  • TerHeijne_foto

Taiteilija: Mathilde ter Heijne

Mathilde ter Heijne on syntynyt vuonna 1969 Straßbourgissa, Ranskassa, ja opiskellut Maastrichtin Stadsacademiessa ja Amsterdamin Rijksacademiessa. Nykyään hän toimii professorina Kasselin Kunsthochschulessa.

Mathilde ter Heijnen työt liittyvät identiteetin, yhdessä luomisen, yhteistyön ja dialogin estetiikkaan. Projekteissaan hän tutkii ja luo yhteisöjä, jotka tarjoavat vaihtoehtoja hierarkioille perustuvalle kulttuurille. Hän löytää aktiivisempia, tasavertaisempia ja voimakkaampia näkyjä visuaalisesta taiteesta katsomalla historiaan ja muinaisuuteen kuin katsomalla  nykyaikaan ja mahdollisiin tulevaisuuksiin.

Ter Heijne tunnetaan feministisestä mediataiteestaan, jonka välineinä ovat muun muassa installaatio, video, kuvanveisto ja performanssi. Viimeisimmissä projekteissaan hän on ammentanut sukupuolentutkimuksesta, arkeologiasta ja sosiologiasta tutkiessaan ja testatessaan hengen ja materian välistä yhteyttä. Fokus on ollut osallistuvassa taiteessa tiedonvälityksen ja vallan uudelleenjaon työkaluna.

 


Mathilde ter Heijne: Lament (2017)